information / インフォメーション

company pfofile / 会社概要

Blog / ブログ

works / ワークス

education

Kobe City Nagisa Junior High School

神戸市立渚中学校

February 28th, 1998

concept:

阪神・淡路大震災の震災復興住宅に隣接して建てられた新設校。
街並みとの連続性に配慮して校舎を敷地南側に配置した。
交差点に面して街角広場を設け、塀や柵を極力排除するなど、地域と一体となる開かれた中学校を目指した。

information:

竣工年: 1998年
所在地: 兵庫県 神戸市
用途: 中学校
建築面積: 4,654㎡
延床面積: 8,604㎡
階: 地上4階
構造: RC造

award:

みどりの景観賞奨励賞(1999)

(photograph)
不詳



concept:

A new school located next to housing that was built to recover from the Great Hanshin earthquake.
To secure continuity with the community, the school buildings were located on the south side of the site.
There is a plaza facing the intersection, and fences and other barriers were omitted whenever possible.
The result is an open school that participates in the community.

information:

year: 1998
location: Hyogo, Japan
building type: Junior High School
BA: 4,654㎡
GFA: 8,604㎡
floor: 4F
structure:RC

award:

Green Urban Design Award, Encouragement Prize(1999)

(photograph)
Unknown