information / インフォメーション

company pfofile / 会社概要

Blog / ブログ

works / ワークス

education

Osaka Prefecture college of Nursing

大阪府立大学看護学部(旧大阪府立看護大学)

February 28th, 1994

concept:

丘陵地の谷状の地形を活かし、自然との共生をテーマに設計。
谷沿いにV字型の廊下を設け、その外側に独立した教室棟が配置される構成とし、雑木林をイメージした中庭の緑、独立棟間の緑が大きく育つにつれて、緑あふれるキャンパスとなるよう意図した。

information:

竣工年: 1994年
所在地: 大阪府 羽曳野市
用途: 大学
建築面積: 12,415㎡
延床面積: 36,870㎡
階: 地上6階、地下2階
構造: RC造+S造+SRC造

award:

大阪都市景観建築賞奨励賞(1995)

(photograph)
伸和



concept:

Taking advantage of the valley site in a hilly district, the design addresses the theme of coexistence with nature.
A V-shaped corridor follows the slope of the valley, alongside of which independent classroom buildings are arranged.
It is intended to become a campus rich in greenery as the greenery matures in the spaces between the buildings and in the courtyard, which is patterned after a grove of trees.

information:

year: 1994
location: Osaka, Japan
building type: University
BA: 12,415㎡
GFA: 36,870㎡
floor: 6F/B2F
structure:RC+S+SRC

award:

Osaka Urban Design Award, Encouragement Prize(1995)

(photograph)
SHINWA